• .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Projecten van LFO: lokale initiatieven
January 2016

Autisamen organiseert zondag 13 december in het Dorpscentrum Oegstgeest een gezellige middag ‘kerststukjes maken’ voor kinderen met een vorm van autisme. Vorig jaar is Autisamen gestart met deze creatieve activiteit’. De middag was zo leuk voor de kinderen en de ouders, dat ze direct besloten dit jaarlijks te gaan organiseren.

Alle activiteiten die Autisamen organiseert, betaalt de organisatie uit eigen middelen en een kleine bijdrage van ouders. Omdat Autisamen de kinderen graag met een mooi kerststuk naar huis wil laten gaan, is de organisatie op zoek gegaan naar mensen en organisaties voor steun. En dit is gelukt! Mede door een donatie van het Lokaal Fonds Oegstgeest en Dorpscentrum Oegstgeest kunnen de kinderen zondag een prachtig kerststuk maken.

Autisamen

Autisamen is een initiatief van 6 moeders van kinderen met een vorm van autisme en heeft zich als doel gesteld om kinderen met autisme, hun ouders, hun broertjes en zusjes in contact met elkaar te brengen en zo te ondersteunen, maar vooral plezier te laten beleven aan dit contact. Met het organiseren van spel en sport middagen voor basisschool leerlingen bereiken we dat de kinderen veel plezier en positieve sociale ervaringen hebben. De ouders snappen elkaar en kunnen elkaar tot steun zijn. Wil je meer lezen over Autisamen of ben je benieuwd wanneer de volgende spel en/of sport middag is, kijk dan op onze website: www.autisamen.nl